
Black Friday Galactic la eMAG
Black Friday (Vinerea Neagră) este denumirea informală a zilei care urmează după Ziua Recunoștinței în Statele Unite și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Termenul «Black Friday» a apărut pentru prima dată în Philadelphia și a însemnat blocaje grele de trafic vineri, după Ziua Recunoștinței. Interpretarea modernă a acestui termen în limba engleză este mai pozitivă - este asociată cu idiomul «în negru» (adică «echilibrul pozitiv», spre deosebire de «în roșu»), ceea ce înseamnă că mulți vânzători «vor fi în creștere» în această zi. Black Friday este cea mai aglomerată zi de cumpărături din Statele Unite. În România a fost lansat pentru prima dată în 2011.
În plină perioadă de pandemie, românii au fost pregătiți mai mult ca oricând pentru a face cumpărături. Au rezistat platformele la numărul mare de comenzi? Băncile acceptă războiul declarat de fintech-uri cu privire la modalitatea de a cumpăra instant printr-o platformă de creditare? Sunt numai câteva dintre întrebările care au apărut în acest război declarat al digitalizării.
Gigantul eMAG s-a pregătit în acest an pentru a acoperi orice solicitare a clienților. A înregistrat într-o singură zi 12,4 milioane de vizite, cu 1,6 milioane mai mult decât în 2019, cu produse comandate în valoare de 585,7 milioane de lei, cu 17% peste anul trecut. Valoarea produselor comandate a fost cu 17 % mai mare față de prima ediție de acum 10 ani și de trei ori mai mare față de acum cinci ani.
Platforma pregătită pentru Black Friday a fost bine pusă la punct și destul de intuitivă. Ca și modalitate de finanțare sau plată, eMAG a pus la dispoziție metode diferite de achitare a produsului dorit:
1. Rate prin eCREDIT, unde se poate aplica online sau în showroom prin TBY Pay, Cetelem, BT Direct, BRD Finance.
2. Cardul de cumpărături, clasic, cu suma cheltuită divizată în rate fără dobandă, cash back sau puncte acumulate, oferit de Banca Transilvania, Credit Europe, Raiffeisen Bank, Garanti BBVA, BRD Finance, BCR, Alpha Bank, Card Cetelem, ING, BRD, UniCredit, Consumer Financing și BT Direct.
3. O surpriză plăcută au fost sumele utilizate de pe cardul de debit. Perioada de pandemie a schimbat comportamentul cumpărătorilor, aceștia fiind mult mai cumpătați în cheltuieli, cu vacanțe reduse aproape în totalitate, iar timpul petrecut cu familia poate că a trezit responsabilitatea de a economisi pentru un viitor mult mai sigur. Încrederea în a achiziționa produse online se adaugă la tranzacțiile record înregistrate de Black Friday.
Regăsiți detaliat două soluții de finanțare, folosite în platforma eMAG:
TBY Pay care oferă soluția de Finanțare 100% Online:
- Proces rapid de aprobare, aproximativ 10 minute estimate de echipa TBI;
- Fără documentație fizică;
- Disponibil 24/24;
- Live chat în cazul în care clienții au nevoie de ajutor pentru finalizarea cumpărăturilor;
- Tehnologia dezvoltată de TBI Money permite identificarea video a clientului;
- Documentația este semnată electronic;
- Verificarea la ANAF și Biroul de Credit se realizează LIVE;
- 0 costuri în primele 30 de zile pentru a identifica beneficiile produsului;
- Plan flexibil de rate, cu posibilitate de a alege numărul de rate dorite.
Cardul de cumpărături eMAG de la Raiffeisen Bank:
- Program de rate fără dobândă în funcție de unde este achiziționat produsul (3, 6 sau 12 rate pentru orice produs);
- Puncte de loialitate eMAG, până la 10% înapoi din valoarea cumpărăturilor, în puncte;
- Rambursări flexibile, doar 5% din suma datorată sau mai mult, la alegerea clientului;
- 0% dobândă la rambursare integrală a sumelor utilizate până la scadența lunară.
Atenție! Vin sărbătorile de iarnă! Cine va avea oare oferta vedetă de creditare? Fintech-urile sau Băncile? Vom afla în curând.