
ING Bank a lansat cardurile virtuale pentru clienții persoane fizice
♦ Cea mai simplă definiție al conceptului de Home Banking este efectuarea operațiunilor și tranzacțiilor financiare oriunde cu excepția unei reprezentanțe bancare. În general home banking-ul se referă la efectuarea operațiunilor bancare prin intermediul telefonului mobil sau al calculatorului. Home Banking are mai multe denumiri precum ar fi online banking, internet banking sau e-banking. În ziua de azi home banking-ul este foarte diferit față de predecesorul său.
♦ Cea mai populară abordare a fost creată în SUA în anii 70’ și se întâmpla prin intermediul telefoanelor fixe. Acest serviciu a permis clienților să verifice soldurile conturilor, al fondurilor și să își plătească facturile. Pentru utilizarea serviciului utilizatorii erau obligați să utilizeze o parolă numerică pentru accesarea serviciilor bancare.
♦ Inițial telefonul era considerat tehnologia perfectă pentru Home Banking, însă datorită lipsei verificării vizuale și al escrocheriilor înregistrate rezultatele au fost dezamăgitoare.
ING Bank România a lansat in premieră cardurile virtuale pentru persoane fizice, disponibile direct din Home'Bank. Cunoscută ca o bancă orientată spre digitalizare, ING Bank își continuă ascensiunea prin lansarea virtuală a tuturor tipurilor de carduri Visa prezente în portofoliul băncii, de la cel de debit în lei sau euro până la cele de credit.
♦ Acestea se emit gratuit direct din Home'Bank. Nu costă nici emiterea, nici administrarea și nici închiderea lui. Așa cum le place celor de la ING Bank să spună: ,,nici să-l încerci nu te costă". Pot fi utilizate imediat pentru tranzacțiile online, sau direct la POS prin Apple Pay sau Google Pay, folosind telefonul mobil. Pentru clienții care au nevoie de acsh, ING Bank oferă posibilitatea de a retrage sume mici de la bancomatele proprii, prin generarae unui cod în Home'Bank.
♦ Cardurile virtuale se administrează direct din aplicație, pot fi blocate temporar sau închise în orice moment. Pot fi folosite pentru a crea un buzunar separat pentru plățile online și contactless, adică un cont separat unde se poate atașa cardul virtual, diferit de cel în care clientul alege să își încaseze salariul, pe care îl poate alimenta constant. Aprobarea plăților online intră sub sistemul de securizare 3D secure, la magazinele înrolate pentru plata pe net.
„Suntem martorii unei transformări a pieţei cardurilor pe care România a intrat acum 25 de ani şi, pentru prima dată, nu mai vorbim despre plastic. Ci, credem noi, despre viitorul cardurilor, care va fi preponderent virtual. Anul acesta am făcut o serie de paşi spre digitalizarea plăţilor, precum funcţionalitatea de a copia detaliile cardului din aplicaţia de mobile banking, însă cardurile virtuale sunt următorul nivel pentru noi şi clienţii noştri.
Ele sunt un instrument comod de plată, având în vedere că emiterea nu necesită nicio deplasare sau nu eşti nevoit să aştepţi curierul pentru a primi cardul fizic. Le activezi şi începi să le foloseşti în secunda doi. Mai mult, acestea oferă mai mult control asupra propriilor finanţe şi o măsură de siguranţă în plus pentru plăţile online. Iar în ceea ce priveşte sustenabilitatea, ce card poate fi mai prietenos cu mediul decât cel care nu există fizic?”, a declarat Roxana Petria – Tribe Lead Customer Engagement, ING Bank România.